Vertrouwenspersoon


Als rugbyclub willen wij dat al onze leden zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Om hier zorg voor te dragen heeft het bestuur van RFC Oisterwijk Oysters een vertrouwenspersoon aangesteld. De vertrouwenscontactpersoon (vcp) voor onze club is Alex Timmermans.Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-53766805 

Wanneer of waarom ga je naar een vertrouwenspersoon?
Iedereen die verbonden is aan onze club, dus leden, ouders, trainers, etc.. kan contact opnemen met de vertrouwenspersoon wanneer hij/zij last ervaart of zich zorgen maakt over grensoverschrijdend (ongewenst) gedrag van personen eveneens verbonden aan RFC Oisterwijk Oysters.

 

Taken en bevoegdheden van de vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenspersoon handelt uitsluitend naar aanleiding van een rechtstreeks verzoek van het verenigingslid en met diens instemming. In samenspraak met de melder wordt besproken op welke locatie het gesprek met de vertrouwenspersoon plaats vindt. Omdat vertrouwen en veiligheid voorop staat zullen gesprekken liefst niet ons clubhuis plaats vinden. Voor alle stappen die de vertrouwenspersoon onderneemt is de (schriftelijke) toestemming van de melder vereist. Indien de betreffende melder deze toestemming weigert, dient de vertrouwenspersoon de bemoeienis stop te zetten.

 

Afleggen van verantwoording
De vertrouwenspersoon valt onder de directe verantwoordelijkheid van de voorzitter van RFC Oisterwijk Oysters maar blijft onafhankelijk en maakt noch deel uit van het bestuur noch heeft een andere taak binnen de vereniging de niet verenigbaar is die de belangen van de melders. De voorzitter van het bestuur nodigt de vertrouwenspersoon één keer per jaar uit voor een gesprek een persoonlijk gesprek met de voorzitter. Insteek voor die bespreking is om het bestuur een indruk te geven van de algemene stand van zaken: hoe is het gesteld met de normen en waarden in de vereniging. In dit gesprek worden geen individuele meldingen besproken.De vertrouwenspersoon kan afzien van het gesprek indien meldingen, zaken of personen zijn te herleiden.

Naar aanleiding van dit gesprek kan gekozen worden om meer preventieve maatregelen binnen de club te ondernemen om een gezond en veilig sportklimaat te bevorderen.

De vertrouwenscontactpersoon kan terugvallen op het overkoepelend beleid en ondersteuning die geboden wordt door het NOC*NSF. Ook voor de leden van RFC Oisterwijk Oysters is het mogelijk contact op te nemen met het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900 – 202 55 90 (€ 0,10 per minuut).

 

Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
logo Amelink Interieur.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
Kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
Leeneman bord 20x40.jpg
JNV Logo Audiovisuele smaakmakers 35 jaar zwart 300dpi.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
vuurkofwinkel.jpg
GBO.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
logo 2.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Logo Darwin-Liggend FC.jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
3 (1).jpg
Huurhal.jpg
Oysters Scorebord kopie JPG.jpg
Browuers.jpg
Basiccleaning.jpg
RAKO.jpg
Jackruskus.jpg
medifit.jpg
Moonen Advies Riolering en Stedelijk Water.jpg
ActieDent.jpg
image001.jpg
Taktor_Pantone.jpg
TANKBEER_LOGO_RGB.jpg
vakgarage bressers logo.jpg
344_HYP_22010_JNV Reclamebord_Businessbord (40x20) 003.jpg
beekmans_logoennaam_zonder sub.JPG
GeonWater_Logo_Breed wit.jpg
JVR logo tbv website.jpg
jos-van-dartel-logo website.jpg