Oysters nieuws detail
25-02-2024
Door: Jan van  Spaandonk

Teleurstellende uitslag spannende derby

Weer lang in de race

Het was voor de wedstrijd regelmatig verteld aan de spelers van de Oysters.
Een wedstrijd tegen de Dukes duurt 80 minuten. Een derby haalt andere krachten boven die je in een reguliere rugbywedstrijd niet altijd ziet.

 

Goed begin

De Oysters begonnen de wedstrijd, zoals de Oysters elke wedstrijd dit seizoen beginnen.

Met passie en strijd en een voorsprong. Binnen de twee minuten zette Ralf Steenbakker zijn

team  op voorsprong door een penaltykick te verzilveren.

Acht minuten later kwamen The Dukes op voorsprong door een goed uitgevoerd maul. Jammer genoeg voor de Oysters stond Wynand Breytenbach aan het einde van de aanval en drukte met zijn imposante lichaam de try. De conversie werd gemist.

Doordat de Dukes vooral in de eerste helft de discipline regelmatig uit het oog verloren, kreeg Ralf Steenbakker diverse mogelijkheden om via penaltie kicks aan te leggen.

Dat had tot gevolg dat de Oysters in het eerste bedrijf telkens de voorsprong hadden en dat speelde de Dukes wel parten.

De mooiste aanval van de eerste helft was ook blauw gekleurd.

Na 11 fases waarbij nagenoeg iedereen de bal in bezit gehad heeft en op de flank Bram Brauer de beslissende actie maakte, stond Damon Hurley aan het einde van aanval en drukte met kracht de try, en de voorsprong, 5-11 was verdiend.

Natuurlijk antwoorden de Dukes en wederom met een voorwaartsen try. Dit keer wist Pieter Quekel de bal achter de trylijn te drukken. Even leek het harde werk van de Oysters voor niets. De voorsprong leek uit handen gegeven te zijn, ware het niet dat Jenson van Rooij de conversie, recht voor palen toch mistte.

Doordat Bram Brauer een minuut later onreglementair werd afstopt en Ralf Steenbakker wederom een strakke kick produceerde gingen de Oysters met een 10-14 voorsprong de rust in.

Gebroeders Leber doen de Oysters pijn

De tweede helft ving aan en er waren diverse wissels aan beide kanten. Wat vooral opviel was dat de exotische aankoop, Junior Fausia, de hele eerste helft in de achterzak van Syb Kelders, vervangen werd door de eigen clubspeler Eli Leber.

Dat zou ook het kantelpunt van de wedstrijd worden. Na een gevaarlijke aanval van de Dukes waarbij de kracht van Wynand ook weer een rol speelde, tolde Eli Leber langs Syb Kelders en Kees Kuijpers en drukte de belangrijke aansluitingstreffer. De conversie ging dit keer raak en de stand veranderde naar 17-14. In de 58ste minuut zette de Dukes hun snelle jonge backline spelers aan het werk. Op een prima splijtende pass van Vuga stapte Joaquin Ramos net te snel uit. Hij werd geklopt door de snelle Jenson van Rooij die op de wing Mees Voets wist te bereiken. Die had het juiste voetenwerk in huis om de overbleven Oisterwijkse verdedigers in te luren te leggen en de bal over de lijn te drukken.

Binnen 20 minuten leek de wedstrijd ineens over.

Behalve dat spannend was viel het op dat het nooit een echte derby werd. De aanloop naar de wedstrijd werd zowel in Oisterwijk als in Den Bosch erg serieus aangepakt maar de wedstrijd vlamde nooit.

 

Maar er was nog 20 minuten te spelen en bij de Dukes werd er uit voorzorg (diverse spelers waren echt klaar) behoorlijk doorgewisseld. Maar de Bosschenaren verdedigde bekwaam en de Oysters waren eigenlijk zelden in het 22 meter gebied van de tegenstander.

 

Toen vervolgens Dukes international Oliva Sialau in de 78ste minuut, de net ingebrachte Hamish Wragg met een speertackle naar de grond bracht en de scheidsrechter een gele kaart tevoorschijn toverde gingen de supporters er nog eens goed voor klaar staan.

Maar in plaats van een sterk Oysters offensief wisten de Dukes in ondertal te scoren.

Een identieke try aan de vorige omdat ook nu een Oysterspeler (Matias Jantus, wel man of the match) uitstapte en werd geklopt op snelheid door Mees Voets. De snelle speler liep om Jonas van Spaandonk heen en passte uit naar Max Leber, inderdaad de  broer. De grote tweede rijer had vervolgens weinig moeite om het 1 op 1 duel op de achterlijn met Hamish Wragg te winnen.

Jenson van Rooij revancheerde zich door de conversie vanuit een moeilijke hoek dit keer wel tot 2 punten te promoveren.

 

De wedstrijd was gespeeld. De domme rode kaart die Charlie Bruce 5 seconden voor tijd nog ophaalde doordat hij uit frustratie maar wel een beetje ongelukkig (want niet zo bedoeld) Tom van Ooijen veel te hoog tackelde was een slechte afsluiter van een spannende maar niet zo'n goede derby. Eindstand 29 - 14.

 

 

Alle andere foto's van de wedstrijd op DEZE link


Sponsors

Abrex Oysters.jpg
logo Amelink Interieur.jpg
Kevin Reclame Oysters 40 x 20.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
Ruby_s irish pup.jpg
Logo_Saman_cmyk_zwart-geel.jpg
Borghaerts_Logo.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hoppenbrouwers techniek logo.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
Kroon logo.jpg
Meeuwis_site.jpg
RSFB.jpg
Zweerts.jpg
Dakaccent logo.jpg
cropped-logointents2020-1.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
Fit Factory tbv logo website Oysters.jpg
Logo van Mossel.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
Leeneman bord 20x40.jpg
JNV Logo Audiovisuele smaakmakers 35 jaar zwart 300dpi.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Bertens website logo.jpg
Koenen Chocolate.jpg
logo_sec.jpg
vuurkorfwinkel oysters.jpg
GBO.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Naamloos.jpg
logo 2.jpg
image.jpg
Appeldoorn van erven oysters.jpg
Zoetelief Mode.jpg
logo scratch repair tbv website oysters.jpg
logo Tuuci jpg.jpg
Capi Europe.jpg
dehairvrijdag.jpg
Logo Darwin-Liggend FC.jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
Oisterwijk Adventures website.jpg
De Groene 3Hoek.jpg
Oysters Scorebord 2.jpg
Walraven Sax logo.jpg
Brouwers website oysters.jpg
Basic Cleaning oysters.jpg
Logo RaKo-Printing.jpg
Jackruskus.jpg
medifit.jpg
Moonen website.jpg
ActieDent.jpg
De Essentie web Oysters.jpg
Taktor logo.jpg
TANKBEER_LOGO_RGB.jpg
vakgarage bressers logo.jpg
344_HYP_22010_JNV Reclamebord_Businessbord (40x20) 003.jpg
Clik.Fit oysters.jpg
Beekmans Oysters.jpg
Geonwater logo.jpg
JVR logo tbv website.jpg
jos-van-dartel-logo website - kopie.jpg
Pulskens Worstenbrood.jpg