Oysters nieuws detail
20-06-2022
Door: Jan van  Spaandonk

Captain Rik van Balkom terug in Oranje

Interim Bondscoach Dick Muir bewandeld eigen weg

Rik (onderste rij, derde van links)

Het was voor Oyster Rik van Balkom zelf ook een grote verrassing. Na het voor de Oysters zeer succesvol verlopen Amsterdam Sevens toernooi ontving van Balkom van interim bondscoach Dick Muir (ZA) een uitnodiging voor een aantal trainingssessies

 

Het Nederlands team maakt zich op voor een tweetal oefenstages tegen Italië en Zimbabwe.
Interessante wedstrijden tegen sterke tegenstanders die Muir wat inzicht geven in de huidige stand van zaken voor wat betreft het niveau van het team.
Omdat de bondscoach een zo volledig mogelijk beeld wil hebben maakt hij voor de wedstrijd tegen Italië verrassende keuzes. Italië (het emergenti team), is een  team van relatief jonge Italiaanse spelers die vooral in de eigen competitie spelen. Zij krijgen op deze manier een kans zich te laten zien en wellicht in de kijker te spelen voor het grote Italië. 
 
 
Uiteindelijk ruimde Muir ook voor Rik van Balkom een plaatsje in. Weliswaar startend op de bank maar niettemin weer opnieuw International. Het zal aan de gekleurde Oystersbril liggen maar toen van Balkom in de tweede helft de scrumhalf positie overnam gebeurde er iets. In ieder geval ging het tempo omhoog en werden aanvallen dreigender. Ook voormalig Oyster speler Daan van der Avoird kwam in die periode beter tot zijn recht. Rik van Balkom heeft inmiddels alle ingrediënten in zich om zich een routinier te noemen en dat hielp Nederland zeer. Hij was ook bij de enige Nederlands try betrokken door de toegekende penalty razendsnel te nemen zodat de Italiaanse verdediging geen kans had en Nederland de verdiende treffer scoorde.
 
Je mag toch spreken van een behoorlijk visitekaartje wat werd afgegeven door de Oysters captain. Daarom heeft de club er alle vertrouwen in dat Rik ook op 25 juni, als Nederland in Amsterdam oefent tegen Zimbabwe, weer van de partij zal zijn.
 
 
De complete wedstrijd is terug te zien op DEZE link


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg
3 (1).jpg
123AAA123 (1).jpg