Oysters nieuws detail
11-10-2021
Door: Jan van  Spaandonk

Een weekend om over naar huis te schrijven

Door JvB

Een weekend om over naar huis te schrijven.

 

Maar wat schrijf je dan? Schrijf je over het feit dat je op zaterdag je debuut bij het eerste maakte (als commentator, maar dat klinkt wat minder interessant) of dat je als James 007 Bond tegen Octopussy hebt mogen vechten, kwam, zag en overwon?

 

Laten we vooraan beginnen met het vlaggeschip dat oude tijden deed herleven, de druk opschroefde, punten op het bord zette en iedere (A)scrum de overmacht toonde. Wat een wedstrijd, wat een strijd en wat een goed commentaar (al heb ik het nog niet durven terugluisteren). Een terechte overwinning van de blauw-blauwen, hoewel de Amsterdamse studenten (die deden trouwens allemaal een extra extra master volgens mij, want in mijn tijd studeerde je gewoon af voordat je een baard kreeg) nog wel probeerden de eindstand tenminste gelijk te maken. Spannend tot het einde en met een heerlijk zonnetje erbij. Een mooie dag.

 

Dan de supersunday: 3 teams op het Oisterwijkse veld. Team 4 mocht samen met clustergnomen van de Partij van de Eenden als eerste aantreden. De zon was zelfs nog niet opgestaan toen het eerste fluitsignaal klonk. Het was de nummer 1 tegen de nummer 2 van de competitie en dat was te zien: het team 1 van weleer stond op het veld: Koen Bekkers, Tommy van Haren, Nicky Schut, Glen “jarige job” van Campen en (zelfs) Toos was erbij. Daar kan een geassembleerd zachte G team niet tegenop zo bleek. Team 4 ging er met de 2e winst dat weekend vandoor en wist daarmee zelfs de koppositie in het algemeen klassement over te nemen. Driewerf hoera, hoewel het jammer is dat er tussen team 3 en 4 geen sprake is van uitwisseling van spelers om elkaar te versterken en de jonge(re) spelers de skills en ervaring mee te geven die bij Ut Vierduh (zoals ze in onze Brabantse hoofdstad zeggen) volop aanwezig bleek te zijn.

 

Team 4 zou als ervaren mannen het Team van de jeugdigen kunnen versterken en de basis kunnen leggen onder de toekomst voor Oesters 1 en 2. Anderzijds zou de kicker van team 4 nog wel wat kunnen leren van Boët et Chandon wat goalkicks aangaat...

 

Vervolgens was het de beurt aan dat team 3 dat a la James Bond moest strijden tegen een achtpotig monster. Tsja, die octopussies, die schijnen normaliter 8 armen te hebben. Net te weinig om een team naar Oisterwijk te sturen, dus plakken we er 2 armen aan, geven ze sokken en een broek en vragen dan nog twee spelers van de tegenstander om ze er vervolgens in overleg met de ref na 5 minuten spelen ook nog 1 af te nemen... vreemde wereld die wereld van spionage zal ik maar zeggen. Eind goed al goed en als je dan met 1 man meer weet te eindigen dan je gekomen bent en als twee elftallen op het veld staat, dan zul je het gelijk wel aan je zijde hebben neem ik aan. Ik zal er maar het zwijgen toe doen voordat de censurist het op zijn heupen krijgt, maar het zou goed zijn als er een vijftiende klasse komt voor alle teams die misschien wel zouden willen, maar het niet kunnen opbrengen om zelf 15 man op een veld te zetten. Ook de vijftiende Vet stond niet op het veld, maar ernaast (hallo ref Mees Kees), waardoor we één spaak in het wiel van ook deze tegenstander moesten verzorgen.

Het 2e team ging los en dan ook echt los op dit bijeengeraapt zootje dat de ervaring wel had moeten hebben (gezien de gemiddelde leeftijd die beduidend hoger lag dan bij de Oesters), maar niet echt liet zien en op geen enkel moment enige dreiging bracht. De kickert mocht wel lekker oefenen op zijn dropkicks (levert verder geen punten op) en het leek wel de dag van de winger (na de week van de ref twee weken eerder), want Nick jr en die componist uit de Oudheid liepen volcontinu over de lijnen (en deze keer niet die aan de zijkant) om 5 punten binnen te lopen. Op een bepaalde moment was de fut er gewoon uit bij de Vets, zeker toen Gijs die Meeuw is zijn knie nog even kwam testen nadat de Metroman zijn hammie pammie liet zeggen en Maxi Marco ook ergens last van had gekregen (hij had een warming up met 3 meegedaan en 80 minuten kick doppen gebracht, dus warm was hij wel). Dat was na 5 minuten en even zoveel tries denk ik en de eindstand van 148-5 loog er dan ook niet om. De conclusie is dan ook dat Team 2 goed op weg is in de competitie en dat met de inbreng van zoveel jeugd; Pat met zijn tricks, Boris met zijn tsja hoe schrijf je dat netjes op, Nickelodeon jr, Jo-little Nas X, Thee-mon Dieu en niet te vergeten onze halve ier Lee-I-am die een goede wedstrijd speelde. Dat belooft wat voor de komende jaren. En dan stond de allerbeste er nog niet eens op.... ;-)

 

Dan nog een tip: een mooie try op de foto is er niet een waarbij je op je benen blijft staan. Een paar voorbeelden voor de volgende trainingen kun je vinden op https://www.youtube.com/watch?v=09rLa2tVpV0 dus Johan zet ‘m op bij je voorbereiding

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg