Oysters nieuws detail
13-09-2021
Door: Jan van  Spaandonk

Mooie voorstelling Oysters I

Visitekaartje van het hele team

Met een hoog tempo vanaf de eerste minuut drongen de Sassenheimers meteen aan en domineerde de eerste 15 minuten van de wedstrijd. Bij de Oysters vielen vooral de defensieve skills op.

 

Massaal werd er op de achterlijn verdedigd en met succes. Telkens werden de aanvallen afgeslagen of ging er bij de Bassets op het laatste moment wat mis. Tot de 17de minuut. De Oysters kropen uit hun schulp en met twee wervelende aanvallen werd uiteindelijk met een diepe kick Isaac Kense gevonden die de openingsscore voor zijn rekening nam. 8 minuten later lieten de snelle driekwarters van de Oysters weer van zich horen; na een prima uitgevoerde scrum wist de uitblinkende scrumhalf Octavio Musante, Ralf Steenbakker te bereiken die, terwijl hij een break forceerde, nooit de opstomende wing Bram Brauer uit oog verloor.

 

Met een splijtende pass en een goeie snelle run stonden de volgende vijf punten op het bord. Omdat de nieuwe fly-half Matias Pfaff met zijn conversie-kicks 100% haalde, stond het nu 14-0. De koek was nog niet op; we maken een sprongetje naar de 36ste minuut als een prima uitgevoerd line-out (vorig jaar wel eens het struikelblok bij de Oysters) de lijn in wordt gespeeld. na 4 tussenstations en hele snelle balwisselingen is het uiteindelijk de volgende nieuweling Ernst Berman die met de bal over lijn valt.

Het resultaat is een 21-0 ruststand. Hoe lang kunnen de Oysters dit tempo volhouden? Nog wel even blijkt want in 4e minuut na rust gaat de machine gewoon door. Na weer een prima line-out weet Matias, de Tjechische Belg David Karasek te vinden die op zijn beurt bal verlegd na live-time Oyster Bas van Balkom die uiteindelijk de try drukt. Het weer slaat om, er volgen twee harde regenbuien en de bal wordt moeilijker te vangen. Dit is in het nadeel van de ploeg die het moet hebben van snel open spel (de Oysters). Er moet worden gezegd: de Bassets blijven strijden en krijgen in de 12e minuut na rust, loon na werken. In een rommelige fase voor de Oisterwijkse achterlijn reageren zij het felst en verdienen daarmee hun try. Gaat het dan toch nog mis?

 

Nee want 22e minuut blijkt de bal ook te glad voor de Bassets en bij het uitspelen van de lijn wordt de bal onderschept door tweede center Toon van Spaandonk die zich al voetballend een weg naar de trylijn baant. De afstand in punten is weer hersteld. Door een kleine onoplettendheid, de concentratie is wat verzwakt, kunnen de Bassets nog een try maken maar daar blijft het dan ook bij. De Oysters winnen hun belangrijke eerste wedstrijd in deGiro Ereklasse met overmacht. Het belooft een mooie competitie te worden

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg