Oysters nieuws detail
08-06-2021
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters onderuit tegen Haarlem

Zware competitie lijkt tol te eisen

Wederom een wedstrijd in DeGiro Voorjaarscompetitie waarbij er feitelijk niets op het spel staat maar waar wel enorme gevechten worden geleverd. De Oysters speelden achtereenvolgens tegen RC Eemland, ’t Gooi, Dukes en DIOK en nu kwam Haarlem op bezoek.

Stuk voor stuk teams die in de championspoule thuishoren van het Nederlands Ereklasse Rugby.

 

Niettemin startten de Oysters prima. Met mooi open spel en intelligent kickwerk werd het zware pack van Haarlem in het eigen 22 meter gebied teruggedrongen. De passes in de driekwartlijn waren echter vaak niet secuur genoeg waardoor het, ondanks het kleine overwicht vooral slordig overkwam.

Bij de eerste de beste aanval van Haarlem werd een overtreding gemaakt door de Oysters. Bal op de palen; stand 0-3.

En toen volgen 15 hele mooie Oysterminuten waarbij het team liet zien ook tegen de top van Nederland heel mooi rugby te kunnen spelen. Na een lange kick die even getoucheerd werd door een Haarlemse reus, wist scrumhalf Rik van Balkom na de gewonnen line-out, Diede Brekelmans te bereiken. Die liet zijn 12 jarig Ereklasse niveau gelden en met een gevoelvol passje zetten hij Toon van Spaandonk vrij voor de palen. Met twee schijnbewegingen drukte hij zijn eerste try van deze voorjaarscompetitie.

Alles leek erop dat de Oysters misschien wel met voorsprong de rust zouden halen. Echter, een hoge kick van Haarlem werd prima verwerkt door Ralf Steenbakker die op zijn beurt illegaal in de lucht getackeld werd, verkeerd neerkwam en als gevolg daarvan geblesseerd het veld moest verlaten. Haarlem rook zijn kans en scoorden twee snelle tries. Bij de laatste try raakte ook sterkhouder Gijs Meeuwis geblesseerd en dat was teveel van het goede.

 

Weliswaar knokten de Oysters nog door in de het tweede bedrijf maar de zege van Haarlem kwam nooit meer in gevaar. Toon van Spaandonk wist nog wel zijn tweede try te maken door een spelletje voetvoetbal in 5 punten om te zetten  maar bij het eindsignaal stond de teller op 12 punten voor de Oysters en 41 voor RFC Haarlem.

Bij de Oysters maakte de 18 jarige Arnoud van Boekel zijn debuut, een felicitatie waard.

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg