Oysters nieuws detail
19-04-2021
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters 1 nog een beetje stroef

Toch veel goeie acties gezien

Afgelopen zaterdag speelden de Oysters uit Oisterwijk hun eerste wedstrijd in DeGiro Voorjaarscompetitie van de Ereklasse. In Amersfoort waar een samenwerking van RTV Utrecht een Livestream met fantastische beelden opleverde was het team van Coaches Hartwigsen, Vervoort en Dooyenburgh bij vlagen erg leuk om aan te zien. Dat het eerste potje uitliep op een nederlaag was ingecalculeerd, want 6 maanden zonder wedstrijden is nu eenmaal voor elke ploeg een aanslag op het ritme.

 

Rugbyclub Eemland uit Amersfoort is al een tijdje langer bezig en dat was te zien. Meteen na drie minuten wisten zij met een aantal prima aanvallen de Oysters terug te dringen en de score te openen. En later, toen de Oysters allemaal in aanvalsmodus stonden straften zij een klein foutje meteen af. Wat er toen gebeurde was karakteristiek voor hele wedstrijd. Met supersnel spel, penalties en line-outs werden razendsnel genomen, probeerden de driekwarters het spel van Eemland te ontregelen. Dat lukte prima al moet gezegd worden dat de eindpass niet altijd goed verzorgd was. De wings van Oysters werden nauwelijks gebruikt. Toch ging het 14 minuten een kant op. Het complete spel speelde zich af in de 22 meter van Eemland. Maar zoals vaker in de hele wedstrijd, klein foutje, counter en try. In deze competitie is afgesproken door te wisselen. De Oysters deden dat veelvuldig en ook Eemland vond het tijd om zo nu en dan wat jongere spelers aan de Ereklasse te laten snuffelen. Met gevolg. Na een mooi samenspel van de Oysters wist Ralf Steenbakker, na een mooi pass van Thomas Bernard en door hemzelf opgezette kickje in een try om te toveren. De vreugde bij de Oysters, voor de eerste try na de Covid-stop was groot. Lange tijd was Eemland de beste in deze wedstrijd maar ook in het tweede bedrijf was Oysters minimaal 15 minuten de bovenliggende partij.

 

Door de vele wissels werd het af en toe wat rommelig maar de wedstrijd kreeg voor de Oysters een mooie apotheose omdat na 4 achtereenvolgende aanvallen, Jip Schaapveld een intelligent kickje van Rik van Balkom tot try wist te promoveren. Dubbel feest want; de mooiste try van de wedstrijd en de eerste voor Jip Schaapveld. De eindstand 54-17 gaf duidelijk aan dat Eemland verder is maar het was ook wat geflatteerd omdat de Oysters grote delen van de wedstrijd gedomineerd hadden en wat meer hadden verdiend. Over anderhalve week, op zaterdag 1 mei, ontvangt het team een andere topper, namelijk RC ’t Gooi, 3 voudig landskampioen, uit Naarden. Ook deze wedstrijd is weer live te volgen via het platform Eyecons.com

 

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg