Oysters nieuws detail
08-09-2020
Door: Jan van  Spaandonk

Alle Covid maatregelen op een rijtje

Steun je club! Houd je aan de regels!

Het kabinet drukt de 'pauzeknop' niet in en daarmee gaan de aangekondigde versoepelingen van de coronaregels woensdag 19 mei in. Daarmee wordt de tweede stap in het heropeningsplan gezet, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport.

 

Voor de sport houden de versoepelingen onder meer in dat personen vanaf 27 jaar buiten weer in groepsverband mogen sporten, op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. De groep tot 26 jaar mocht al buiten sporten, zonder afstand te houden. Daarnaast is publiek nog steeds niet toegestaan met uitzondering van de pilot ‘Testen voor toegang’ onder strikte voorwaarden. Lees meer over dit laatste op onze website.

 

SPELREGELS PER 19 MEI

• Voor iedereen vanaf 27 jaar geldt dat sporten buiten weer in groepsverband mag op 1,5 meter afstand en in een maximale groepsgrootte van dertig personen.

o Wedstrijden zijn nog steeds niet toegestaan

• Voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar is sporten buiten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.

o Trainen met clusterteams is toegestaan. Er dient echter wel een keuze gemaakt te worden: Je traint óf met jouw clusterteam bij één vereniging, of bij jouw eigen vereniging. Met het gevolg dat je maar op één vereniging traint en/of wedstrijden speelt, met de teams van die vereniging. Je wisselt dus niet tussen verschillende verenigingen, en de teams van die vereniging

• Naast de sportkantines, blijven ook douches, en kleedkamers gesloten.

o Bij sportkantines is de afhaalfunctie toegestaan. Sportkantines vallen onder de bepalingen van 'overige horeca' van de Routekaart coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

 

TERRASSEN MET BETREKKING TOT SPORTACCOMMODATIES

De horecavoorzieningen die verschillend publiek mogen ontvangen (zoals willekeurig langskomende voorbijgangers en daarnaast sporters) kunnen binnen de door de Rijksoverheid geformuleerde voorwaarden hun buitenterrassen openen.

 

Op de sportaccommodaties, die alleen open zijn voor sporters en benodigde vrijwilligers, mogen de buitenterrassen onder voorwaarden open voor degenen die er mogen zijn. Publiek mag niet aanwezig zijn. Houd daarbij rekening dat sporters geacht worden om na het sporten de sportaccommodatie te verlaten aangezien de sporters publiek worden zodra ze klaar zijn met sporten. Maak als club de bewuste afweging over het wel of niet openstellen van het ‘buitenterras’ en of je daarbij de geldende horecaregels kunt toepassen en uitvoeren. Gebruik hier bij je gezond verstand, mede ingegeven door de feitelijke situatie ter plekke. Neem geen onnodig risico’s.

 

Het geüpdatete protocol Verantwoord Sporten en de FAQ is te vinden op www.nocnsf.nl. Dit protocol gaat uit van de per 19 mei 2021 geldende landelijke maatregelen.

De verruiming van de maatregelen heeft geen effect op de eerder vastgestelde voorwaarden en maatregelen voor de topcompetities. Deze kun je vinden in het Protocol topsportcompetities.

 

Speel je onder het protocol van de nationale selectie van de Oranjeheren en/of het protocol van de topsportcompetities dan mag je niet mengen met andere groepen, en dus ook niet trainen en/of wedstrijden spelen met andere teams binnen je club. Dit is ongeacht je leeftijd. De verschillende groepen dienen strikt gescheiden te blijven.

 

 

 

De verruiming van de maatregelen heeft geen effect op de eerder vastgestelde voorwaarden en maatregelen voor de topcompetities. Deze kun je vinden in het Protocol topsportcompetities.

 

Het protocol Verantwoord Sporten en de FAQ zijn te vinden op www.nocnsf.nl

 

Per 03 april is de Voorjaarscompetitie gestart

Het Nederlands Heren en Dames XV team, en daardoor ook de ereklasse competities van Rugby Nederland, vallen onder de Covid uitzonderingsregels van de overheid en NOC*NSF voor topsport selecties en competities.  Onder strikte Covid richtlijnen mogen de nationale Heren, Dames en ereklasse teams trainen en wedstrijden spelen.

De teams uit de ereklasse dames hebben in maart  besloten geen gebruik te maken van deze mogelijkheid.  

 

Mede ter ondersteuning van het Nederlands Heren XV team, dat op 29 mei de belangrijke wedstrijd tegen België speelt, is begin maart met de 16 ereklasse clubs besproken dat vanaf begin april, voor de clubs die dat willen, een voorjaarscompetitie wordt gespeeld. Deze competitie heeft geen invloed op promotie / degradatie / landskampioenschap of het spelen in de Benecup.

 

De Voorjaarscompetitie is mede bedoeld om de ereklasse teams de mogelijkheid te geven hun spelers en talenten wedstrijdritme te geven en ervaring op te doen.

Corona protocol bij een competitiewedstrijd van Oysters 1

Bijvoorbeeld bij een Kick off:  14.30 uur

Zoals jullie weten zijn er bij deze competitie strenge voorwaarden opgesteld om de veiligheid van een ieder aanwezig zo maximaal mogelijk te waarborgen. Om deze reden hebben we een tijdschema en kleedkamerindeling opgesteld zoals hieronder vermeld.

De selectie en begeleiding van de tegenstander testen thuis

 • 12.00 - 13.00 uur testen  RFC Oisterwijk Oysters  spelers 
 • 13.00 - 14.00 uur testen scheidsrechter en wedstrijdofficials  (nemen zelf hun testmateriaal mee)
 • 13.15 uur 1:15 uur voor aanvang: verwachte aankomst tegenstander  spullen plaatsen in kleedkamer 3
 • 13.30- 14.30 uur warmlopen teams
 • 14.30  uur kick off wedstrijd
 • 16.00 - 17.00 uur douchen
  • Kleedkamer 3 is voor tegenstander
  • Kleedkamer 2 is voor tegenstander           
  • Kleedkamer 1 is voor Oysters
  • Referee in Scheidsrechter kleedkamer, Linesmen indien nodig in onderling overleg
 • 17.30 uur afsluiten van het Oysters terrein

 


Sponsors

abrex_siteTEST.jpg
bertbikeshopTEST.jpg
vdavoort1test.jpg
Dircken_PartnersT.jpg
grandoTEST.jpg
hopp_siteTEST.jpg
haans_autoschadeTEST.jpg
horvers_glashandelTEST.jpg
kroon.jpg
Meeuwis_site.jpg
vleesbedrijf brabant.jpg
Zweerts.jpg
BoekelNederlofNijhuis-logo-RGB.jpg
kelders.jpg
schoenmakers_klussen.jpg
JNV.jpg
TerHorstvanGeel.jpg
Toon_ promotie met visie.jpg
klein_oisterwijk.jpg
hormax.jpg
nr1.jpg
GBO.jpg
HT-repro logo-01.jpg
IRX Logo-01.jpg
kense.jpg
Mossel.jpg
Osteopathie van Eijck.jpg
image.jpg
Appeldoorn.jpg
zoetelief.jpg
Fitfactory.jpg
download.jpg
dehairvrijdag.jpg
vanoers.jpg
Darwin.jpg
nUMMER15 (2).jpg
vaniersel.jpg
Reinders.jpg
Wolfs.jpg