Oysters nieuws detail
20-03-2017
Door: Jan van  Spaandonk

Oysters pakken winst tegen Groningen

Met een verdiende zege stuurden de Oysters de tegenstander op een lange oncomfortabele terugreis. Voorzitter Jan Steenbakker doet verslag

Vandaag krijgen we de kampioenen van ”noord” op bezoek. Ondanks het verloop van de competitie toch een mooi moment om te meten waar je staat. De spanning was te snijden en het weer was niet best. Na het optreden van de Oldies en het tweede team mochten “de 15” van het eerste de kunsten vertonen.

Meteen al na het fluitsignaal van de uitstekend fluitende ref lag het initiatief bij de Oysters. Even dachten we aan vorige week toe we ook zo flitsend van start gingen. Maar nee na ruim 5 minuten waren we getuige van een werkelijk schitterende combinatie van Ralf, Gijs en Isaac. Isaac die, door een omissie van de bondscoach, toch beschikbaar was voor de Oysters drukte een prima try. Ralf verzilverde de conversie ondanks een wat verraderlijke wind.  De Oysters bleven aandringen en de ene mooie combinatie volgde de andere op. In de 32ste minuut werd er nog een penalty benut waardoor het trillingsamplitude 10-0 aangaf op de schaal van Richter.  Groningen bleef aandringen maar ze kwamen er werkelijk geen enkele keer fatsoenlijk doorheen. In de 38ste  minuut wist Luc Beeks na een lange run een try te scoren. 15-0. Aan de kant begonnen vooral de 50+ dames in koor “Zumba” te zingen. Helaas waren zij of slecht geïnformeerd of heeft de vorige Zumba geen indruk gemaakt.

Maar helaas dames dit was niet de eerste try van Luc!! Redelijk opgelucht en zelfverzekerd gingen wij in de rust de zorgvuldig gesneden sinaasappeltjes nuttigen. Groningen overigens ook maar vast met een ander gevoel. De tweede helft ging wederom als een speer van start. De overmacht was groot en Groningen liep weer direct achter de feiten aan. De try’s hingen in de lucht maar werden steeds net niet gemaakt. In de 10de minuut van de tweede helft wist Haydn na wat mooie looplijnen maximaal ver van uw verslaggever af een try te scoren in de uiterste hoek. Eindelijk zou ik bijna zeggen omdat er deze competitie (maar ook deze wedstrijd) veel uitstekende pogingen toch elke keer weer door de verdediging werden gesmoord.   20-0. Een paar minuten later doorsneed Ralf de verdediging en wist hij met de conversie de stand op 27-0 te brengen. Groningen werkte goed mee aan een mooie eindstand.

Er gaat niets boven Groningen toch!? Dat vond ook Mister Oysters, captain Roel Bluijs die 32-0 voor zijn rekening nam. Het doel werd zonder dat dit werd benoemd van “winnen” naar “de 0 houden” verlegd. Tegen het eind van de wedstrijd wist Ralf op een tikkeltje brutale wijze de halve verdediging het spreekwoordelijke bos in te sturen (al was dat bos werkelijk dicht bij). En waar Ralf de gehele wedstrijd al goed mee bezig was werd deze conversie naar wat gemiste penalty’s ook gemist. 37-0 leek omdat het nog maar 5 minuten was wel de eindstand te worden. Maar omdat Groningen toch wordt geassocieerd met gas, bleven  onze mannen op het pedaal staan en wist Isaac Kense nadat de Groningse verdediging was dol gespeeld alsnog een try te scoren. 44-0 gaf het scorebord aan. Nog te spelen tijd 0 minuten. Uiteraard had Groningen nog recht op een kick off. En ondanks het feit dat ze hier deze wedstrijd goed op hadden kunnen oefenen kwam deze wedstrijdhervatting niet zo goed uit de olie. De bal werd snel verlegd en Gijs wist met een mooi kickje (op zich zelf) toch nog te scoren. De conversie nam hij na alle missers op advies van Ralf het liefst zelf. Door een interventie van de trainer kwam Nicky in positie. Houding goed, richten,  ademhaling onder controle,  ontspanningsdruk afgesteld en vuren. Mis!! De stand blijft uiteindelijk hangen op 49-0 als de ref voor de laatste maal de fluit ter hand neemt. Het massaal aangetreden publiek werd bedankt en de derde helft kon starten. De trainer werd gefeliciteerd met de overwinning, “maar” 13 penalty’s ipv de 22 van vorige week en hij werd gefeliciteerd met de snelste gele kaart ever toen hij bij het tweede ging optreden.

De Groningers toonden zich sportieve verliezers en ze deden er alles aan om de derde helft te maken zoals het hoort. Die winst geven wij dan ook graag uit handen!!  Er werd een goed pilsje genuttigd want ze moesten nog, zoals ze het zelf aangaven, zo’n 250 km lang het verlies overdenken.