Oysters nieuws detail
28-09-2015
Door: Jan van  Spaandonk

Colts Oysters doen goede zaken.

In een wedstrijd tegen een combinatie van Breda/Tilburg spelers gaven de Colts een mooi verjaardagscadeautje aan Daan van der Avoird.

Dat Oysters/REL/Ducks niet het enige colts-team is dat moeite heeft om voldoende spelers op de been te krijgen voor de trainingen en wedstrijden bleek vandaag nadat BRC/Tilburg met slechts 9 spelers op kwam dagen in Oisterwijk. Om de wedstrijd toch door te kunnen laten gaan, speelden in de eerste helft Willem en Robert met de tegenpartij mee, zodat we met 12 tegen 11 in het veld stonden.

Daan was vandaag jarig en bezorgde het team als snel een cadeautje door in de tweede minuut van de wedstrijd de eerste try te scoren. Matteo maakte het feestje compleet en kickte de conversie tussen de palen. Na de 7-0 voorsprong kreeg BRC/Tilburg echter meer vat op het spel en bevonden we ons regelmatig op onze helft van het veld.  Halverwege de eerste helft leidde dat tot een tegentry. Niet lang daarna kon Matteo gelukkig ook een try drukken en benutte hij wederom de conversie, waarmee de score op 14-5 werd gebracht. BRC/Tilburg gaf echter niet op en drukte in de 29e minuut wederom een try: 14-10. Voor de rust zetten wij echter onze schouders er onder en door het snel doorpassen van de bal kon Daan twee maal scoren, en benutte Matteo 1 conversie. Met een stand van 26-10 klonk het rustsignaal.

Na de nodige tactische tips in de rust van coach Willem Nas, gingen Roland en Koen de tegenpartij versterken en konden Willem en Robert hun kwaliteiten voor het eigen team gaan inzetten. Als snel in de eerste helft leidde dit door een mooie actie van Matteo, support van enkele spelers en de afmaker door Isaac tot 31-10. Ook deze try werd bekroond met een conversie door Matteo. De voorwaartsen van BRC/Tilburg bleken over meer massa te beschikken dan die van ons, en in de 10 minuut van de tweede helft resulteerde dat voordeel voor hen in een try van BRC/Tilburg. Helaas werden er gedurende de gehele wedstrijd door ons regelmatig overtredingen gemaakt en kregen we vaak de scrum of een penalty tegen. Desondanks dat kon Joep met een mooie run en het ontwijken van wel zes tackles de score op 38-15 brengen. Uiteraard sprokkelde Matteo met zijn kick er weer twee puntjes bij.

Het lukte BRC/Tilburg nog om eenmaal door onze defensie te breken en met een try te scoren, gelukkig voor ons werd ook deze laatste conversie niet door hen benut. Hierna kon Isaac nog twee maal scoren, waarvan eenmaal na enkele opeenvolgende kicks van Jim die daarmee de bal in het doelgebied van de tegenstander bracht. Beide conversies van Matteo brachten de score op 54-10. De laatste try van de wedstrijd was, na het mooi rond spelen van de bal door het team, voor Boris.

Ondanks de kleine foutjes die, waarschijnlijk door onzekerheid van onze spelers (en dat is echt niet nodig met de aanwezige kwaliteiten), gedurende de hele wedstrijd werden gemaakt is deze regioderby toch mooi gewonnen met 59-20.